Inle Lake

Inle Lake Myanmar
Inle Lake is een prachtige meer om te bezoeken. Overal zie je smalle bootjes waar de lokale bevolking zich voortbeweegt met een beenroeier. Dit is een lange peddel vastgemaakt aan een been. Hier wordt de boot vooruit gestuwd.Het leven speelt zich af op het meer, een en al bedrijvigheid. Op en rond het meer kun je o.a zelf kanoën, wandelen, fietsen en heerlijk genieten van de rust en het uitzicht.

Nyang Shwe
Om het meer te bezoeken start je in Nyang Shwe. Een dorpje aan de noordkant van het meer. Hier zijn diverse accommodaties waar je kunt overnachten. In de ochtend kun je via de steiger per bootje en lokale gids de rivier op om naar het meer af te dalen. Binnen een half uurtje ben je op het meer. Je vaart langs de paaldorpjes met hun drijvende tuinen en waar vrouwen hun kleding wassen in het water. De huisjes waarin de bevolking leeft is vastgemaakt met bamboe spiesen die kabbelend op en neer bewegen op de ritme van de golven. In Nyang Shwe hoef je je niet te vervelen. Bezoek bijvoorbeeld de lokale Mingala Market en het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay.

Het prachtige meer is bedekt met drijvende vegetatie-eilanden en kano’s met vissers. Hoge bergen liggen aan de oever en op de eilanden in het meer liggen 17 dorpjes op palen. Geniet van de spectaculaire omgeving, bekijk de vissers met hun één-benige roeitechniek tijdens een boottocht en bezoek de lokale markt, evenals het Phaung Daw Oo Pagoda en het Nga Phe Kyaung Klooster.