Bagan

Bagan is een mysterieus gebied in Myanmar van 40 kmĀ² vol met tempels. Er zijn meer dan 2000 tempels te vinden! Een rondreis Myanmar zonder Bagan te bezoeken is ondenkbaar. De tempels tonen hoe indrukwekkend en hoe rijk het vroegere Siam rijk van duizend jaar terug geweest is. Bagan wordt vaak vergeleken met Angkor in Cambodja, maar Bagan is groter, nog niet zo toeristisch en de sfeer is ongekend. Bagan was in de 11e en 13e eeuw na Chr. de hoofdstad van Birma. Om alle tempels in Bagan te bezoeken heb je meer dan een week nodig. Daarom een top 5 van de must see tempels in Bagan even hier verder op de pagina.

Hoe Bagan te ontdekken?
Er zijn diverse mogelijkheden om Bagan te ontdekken. Per fiets van tempel naar tempel. Of per paardenkoers. Echter kun je Bagan het beste per luchtballon bewonderen. Een schitterend schouwspel doemt op als je per luchtballon het complex nadert. Een onvergetelijke ervaring!

Ananda tempel
Ananda is de meest gerenommeerde tempel van het complex. Vier staande Boeddha’s zeer gedetailleerd afgewerkt kenmerken deze stupa

Dhamayazika Stupa
Vanaf de Dhamayazika Stupa worden de meeste foto’s geschoten. Deze kun je eenvoudig beklimmen. Een prachtig uitzicht over een groot gedeelte van het terrein krijg je voorgeschoteld.

Dhammayangyi tempel
De Dhammayangyi tempel toont een prachtig schouwspel. Rond de tempel bewerken en ploegen de boeren de akkers traditioneel met ossen.

Gebied Bagan

Het gebied Bagan bestaat uit 3 gedeeltes. Nyaung Oo, oud Bagan en nieuw Bagan. Iedereen uit Oud Bagan moest rond 1990 verhuizen naar nieuw Bagan. De reden is dat de regering Oud Bagan in de originele staat wilde behouden ivm toerisme. Het oude dorp gelegen tussen de tempels ademt dan ook rust uit. Een gebed in combinatie met het loeien van koeien en hier en dan geblaf van een hond is het enige dat je hier hoort. Nieuw Bagan ligt aan de rand van het complex. Hier vind je vele hotels restaurantjes en barretjes. Hetzelfde geldt voor Nyaung Oo, gelegen in de buurt van het vliegveld. Dit is voor toeristen een prima plek om te verblijven. Hotels in alle prijsklassen.

Ballontocht Bagan

Toer met e-bike (scooter)

Vervoer per taxi (soort Tuktuk)

Zonsondergang

Archeologische site ontdekken

In Nyang U vind je de meeste accommodaties en is meestal startpunt van een bezoek aan Bagan. Hier kun je de plaatselijke markt bezoeken en is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River. Tip! Met name aan het einde van de dag als de zon onder gaat. Prachtige kleuren worden je voorgeschoteld.